Κάποιο παιδί περιμένει του ανοίξετε την πόρτα σας.

Ομάδα ειδικών ενημερώνει το κοινό, σε μικρές ομάδες, για τον θεσμό της Αναδοχής. Το πρόγραμμα είναι ήδη ανοικτό και καθημερινά προστίθεται ημέρα και ώρα εκδήλωσης σε Δήμους. Επικοινωνήστε μαζί μας για να ενημερωθείτε για το πλησιέστερο σημείο εκδήλωσης και δηλώστε συμμετοχή.
Επίσης μπορείτε να μας καλέσετε στην δική σας οργάνωση ή εκδήλωση και θα ενημερώσουμε για τον θεσμό.

Αναδοχή είναι η φιλοξενία παιδιού ή παιδιών, που είναι σε κάποιο Ίδρυμα και στόχος είναι να προσφέρει ο Ανάδοχος ένα ασφαλές και οικογενειακό περιβάλλον σε ένα παιδί που το στερείται.
Η φροντίδα και η αγάπη παράλληλα με την ηθική και κοινωνική στήριξη είναι σημαντική για το παιδί, ώστε να απολαμβάνει ότι έχει στερηθεί από το δικό του σπίτι, που βρίσκεται σε κρίση.

Υπάρχουν προγράμματα στήριξης παιδιών που βρίσκονται σε άλλες χώρες και που ο ενδιαφερόμενος πολίτης, κακώς αποκαλούμενος ανάδοχος, προσφέρει χρήματα για την συντήρηση κάποιου παιδιού. Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με αυτό το πρόγραμμα της οικονομικής συνεισφοράς εξ αποστάσεως.

Ο Ανάδοχος γονέας φροντίζει και μεγαλώνει το παιδί που φιλοξενεί, σαν δικό του παιδί και το ενσωματώνει στην οικογένειά του για όσο καιρό χρειαστεί ώστε το παιδί να ορθοποδήσει και να επιστρέψει στην δική του οικογένεια αν είναι δυνατόν. Η Αναδοχή είναι μία πρακτική που εφαρμόζεται σε όλο τον κόσμο, με θετικά αποτελέσματα και ο όρος Αναδοχή είναι ένας και μοναδικός σύμφωνα με τις οδηγίες του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δικαιώματα του Παιδιού και των Ηνωμένων Εθνών.

Αναδοχή είναι η φιλοξενία παιδιού σε ανάγκη.