Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών Ρίζες ΑΜΚΕ ολοκλήρωσαν την Παρασκευή 11 Μαρτίου το πρόγραμμα εκπαίδευσης «Κατανοώντας παιδιά και νέους με συμπεριφορικά και συναισθηματικά προβλήματα. Η επίδραση του αναπτυξιακού τραύματος στη ζωή και τις σχέσεις των παιδιών» που πραγματοποιήθηκε σε δύο κύκλους διήμερων επιμορφωτικών σεμιναρίων (Δεκέμβριος 2021 και Μάρτιος 2022) και απευθυνόταν στους εργαζομένους των δομών παιδικής προστασίας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης καθώς και σε επαγγελματίες του τομέα της παιδικής προστασίας άλλων φορέων του νησιού. Το πρόγραμμα παρακολούθησαν  50 εργαζόμενοι και επαγγελματίες.  .

Οι συνεργάτιδές του Κέντρου Ερευνών Ρίζες, Μαριλού Χατζησκουλή και Τατιάνα Γκόρνυ συμμετείχαν ως συντονίστριες στην υλοποίηση  των επιμορφωτικών σεμιναρίων.  Η  επιστημονικότητα, οι επικοινωνιακές τους δεξιότητες  και η άψογη συνεργασία τους διετέλεσαν σε ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Το Κέντρο Ερευνών Ρίζες ΑμΚΕ, μέλος του Eurochild, στα πλαίσια του προγράμματος “Tailored technical assistance in field of deinstitutionalization” που γίνεται με χρηματοδότηση του Eurochild και του Martin James Foundation, διοργάνωσε ένα κύκλο επιμορφωτικών σεμιναρίων για επαγγελματίες που εργάζονται ή λαμβάνουν αποφάσεις για παιδιά θύματα ή θύτες με θέμα «Κατανοώντας παιδιά και νέους με συμπεριφορικά και συναισθηματικά προβλήματα. Η επίδραση του αναπτυξιακού τραύματος στη ζωή και τις σχέσεις των παιδιών». Η συνεργασία μας με το ΚΚΠΠΚ ήταν εξαιρετική. Η μεγάλη συμμετοχή επαγγελματιών και εργαζομένων στο πεδίο των δομών ήταν συγκινητική.  Παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον και πήραν μέρος σε διαδραστικές δραστηριότητες.  Αναλύθηκαν θεματικές και πιστεύουμε ότι η παρουσία όλων έδωσε τροφή για σκέψη. Χαρά μας θα είναι, αν συνεχιστεί αυτή η συνεργασία και στο μέλλον.